گیاهان دارویی گیاهی خواب آور راهی طبیعی برای داشتن خواب بهتر
بسیاری از افرادی که دچار اختلالات خواب شبانه هستند، در طول روز نیز از آرامش کمتر برخوردارند. با توجه به اخبار روزانه این نکته مشخص میشود که علت بسیاری از تصادفات جاده ای نیز همین کمبود خواب است. هر فردی باید با توجه به نیاز بدنی خودش ساعاتی از شب را برای خواب و استراحت اختصاص دهد. نکته مهمی که وجود دارد این است که تمام رفتار های روزانه ما به خواب شبانه ما بستگی دارد در نتیجه نوع خوابیدن و همچنین کالای خورد استفاده برای خواب بسیار مهم و ضروری است. بسیار از افراد برای رفع این اختلالات و کمبود های خواب، به قرص های شیمیایی پناه میبرند که مطمئنا ضرر های بلند مدت و کوتاه مدت نیز دارد. ما برای رفع این مشکل استفاده از گیاهان دارویی خواب آور را به شما پیشنهاد میدهیم. با ما همراه باشید.
نحوه استفاده از گیاهان دارویی برای مشکلات خواب
دلیل بسیاری از پرخاشگری های روزانه، نداشتن خواب خوب شبانه است برای رفع این موضوع باید یک راه حل مناسب برای داشتن خواب بهتر داشته باشید. یکی از بهترین راه های بدون عوارض استفاده از گیاهان دارویی آرامشبخش است. «دکتر سعید صانعی» پزشک و مشاور درمانهای گیاهی و طب سنتی، روشها و درمانهای گیاهی را به شما معرفی میکند تا بدون هیچ دغدغهای با استفاده از این گیاهان دارویی خواب آور به خواب بروید.
دلایل بی خوابی چیست؟
خشک شده مغز، یکی از دلایل بی خوابی شبانه از دیدگاه طب سنتی است. زمانی که مغز رطوبت خود را از دست می دهد منجر به بی خوابی می شود. خشکی مغز میتواند همراه با گرمی یا همراه با سردی باشد. بی خوابی که به دلیل خشکی و گرمی ایجاد میشود، به این شکل است که فرد در ابتدا نمیتواند به راحتی به خواب برود و نزدیک سحر احساس خواب برای فرد ایجاد میشود. این دسته از افراد معمولا تا ساعت ۲-۳ بامداد برای خوابیدن با مشکل مواجه هستند و صبحها نمیتوانند از خواب بیدار شوند و به جای خواب شبانه، تا ظهر میخوابند. به تمامی افرادی که دلیل بی خوابی آنها خشکی و گرمی است پیشنهاد می شود تا زمان خواب یک لیوان آب در کنار تخت خود داشته باشند.
دسته دوم در اثر خشکی و سردی دچار بی خوابی میشوند به این شکل که حدود ۲-۳ ساعت میخوابند، سپس بیدار میشوند و دیگر امکان خوابیدن برای شان وجود ندارد. این دسته از افراد معمولا کابوسهای وحشتناک میبینند. خوردن قهوه و چای میتواند مشکلات این دسته از افراد را تشدید کند. افرادی که مشکلات خواب دارند، خسته هستند، ولی به دلیل وجود صفرا و سودا در بدن شان نمیتوانند به راحتی بخوابند.
آشنایی با گیاهان آرامبخش
متعادل نگهداشتن دمای اتاق میتواند کمک بسیار زیادی را به افرادی که دارای خشکی مغز هستند بکند. زیرا دمای بالا و پایین باعث به وجود آمدن بی خوابی در این افراد می شود. افراد سوداوی مزاج در زمستان و سرما بیشتر با مشکل بی خوابی مواجه میشوند در حالی که بی خوابی در تابستان و هوای گرم مختص افراد صفراوی مزاج است.
از دیگر مواردی که بیخوابی این افراد را شدت میبخشد، پرخوری و یائسگی است. برای رفع این موضوع میتوانید یک سوپ با محتویات جو، لپه و برنج، کدو حلوایی و یکی، دو برگ کاهو، گشنیز، هویج و شیر درست کنید که بسیار زیاد میتواند روند درمان بیخوابی را بهبود ببخشد. استفاده از سبزی ترخون در درمان بی خوابی افرادی سوداوی مزاج موثر است. این دسته از افراد میتوانند ترخون را خشک کنند و روی غذاهای خود بریزند و بخورند.
گیاه سنبل الطیب از دسته گیاهانی است که در درمان بی خوابی میتواند بسیار تاثیر گذار باشد. اما به شرطی که گیاه تازه مورد استفاده باشد. برای این منظور باید تکههای ریشه سنبل الطیب را در قوری، به همراه ۲ لیوان آب جوش ریخت و پس از ۲-۳ دقیقه جوشیدن آن را دم کرد. جوشیدن یک جرعه از این دم نوش خواب عمیقی را برای فرد ایجاد میکند.
از دیگر گیاهان خواب آور میتوان از بابونه نام برد چای بابونه به هیچ عنوان عارضه ای ندارد. استفاده از این کیاه برای خانم های باردار و شیرده نیز توصیه میشود. این گیاه مناسب افراد سوداوی و صفراوی مزاج میتواند باشد. ۵ گرم از گیاه را باید در یک لیوان آب جوش ریخت و به مدت ۱۵ دقیقه دم کرد، سپس آن را صاف کرد و نوشید. مصرف چای بابونه برای همه گروههای سنی میتواند مفید باشد.
جوشانده گیاه گل گاوزبان بسیار آرام بخش است و درمان خوبی برای افراد صفراوی مزاج است. ولی برای افراد با فشار خون بالا اصلا توصیه نمیشود. مصرف آن حتما باید با لیمو عمانی همراه شود.
گل بنفشه خواص دارویی بسیار زیادی دارد این گیاه راه هم میتوان به صورت جوشانده و هم میتوان به صورت و شقیقه مالید. این گیاه برای افراد صفراوی مزاج مناسب است. علاوه بر جوشانده این گیاه میتوان از روغن گل بنفشه که در عطاریها موجود است هم استفاده کرد و روغن را روی سر و صورت مالید و به آرامی ماساژ داد.
بهار نارنج از جمله داروهایی است که خواص خواب آوری بسیاری دارد این دارو گیاهی را میتوان به صورت دم کرده و یا عرق آن مورد استفاده قرار داد و یا شربت آن را درست کرده و استفاده کنید. همچنین میتواند برای افرادی که به مشکل بی خوابی و افسردگی به صورت هم زمان مبتلا هستند، مناسب باشد. در واقع این گیاه بیشتر مناسب سوداوی مزاج هاست. برای درست کردن دم نوش بهار نارنج، کافی است ۱۵ گرم از آن را داخل قوری ریخت و ۱۰ تا ۳۰ دقیقه دم کرد و پس از صاف کردن نوشید.
جدایی از این موارد مالای خواب مورد استفاده نیز بسیار مهم است. مثلا زمانی که برای خرید تشک به بازار مراجعه میکنید هنگام انتخاب تشک طبی از فروشندگان اطلاعات کاملی را مطالبه کنید تا بهترین کالای خواب را برای خود خریداری نمایید. محصولات تشک رویا و تشک خوشخواب میتواند از بهترین گزینه ها برای افرادی باشد که دارای اختلالات خواب هستند.