" عنوان تشک و کالای خواب"

تاثیر کمبود برخی ویتامین ها بر خواب

" چکیده مرکز خرید قسطی تشک"

نویسنده و محقق : سجاد عارفی نیا

فهرست مطالب

تضمین کیفیت و قیمت در کالای خواب نقد و اقساط

تاثیر کمبود برخی ویتامین ها بر خواب

" شرح نکات"

کمبود برخی ویتامین ها باعث بیخوابی میشود

برخی مسائلی که روزانه برای افراد اتفاق می افتد باعث به وجود آمدن بی خوابی و یا اختلالات خواب می شود که همین امر مشکلاتی مانند چاقی، فشار خون، دیابت نوع 2 و دیگر ناهنجاری‌های متابولیکی را به همراه دارد. مدت زمانی که برای خواب اختصاص داده می شود نقش موثری در به تعادل درآوردن سطح هورمون های تنظیم اشتها دارند. با توجه به این که کیفیت خواب تاثیر مستقیم بر سلامت روح و جسم دارد در نتیجه از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از این مسائل کمبود ویتامین بدن است.

کمبود ویتامین و تاثیر ان بر بی خوابی

یکی از مسائلی که کم خوابی روی آن تاثیر بسزایی دارد انتخاب مواد غذایی مورد نیاز بدن است. به این صورت که افرادی که دچار کم خوابی هستند میل به غذاهای سرشار از انرژی در آنها افزایش مییابد و نسبت زیادی از انرژی مورد نیاز خود را از تنقلات، چربی‌ها و کربوهیدرات‌های تصفیه شده تأمین می‌کنند.از میان عوامل محیطی مؤثر بر چرخه خواب و بیداری، تغذیه مناسب نقش بسزایی در این زمینه ایفا می‌کند.

نحوه مواد تاثیر گذار بر چرخه خواب

طی تحقیقات و مطالعات انجام شده، به این نتیجه رسیده اند که رژیم غذایی به علت دارا بودن ترکیبات معین، تولید و ترشح هورمون‌های مؤثر بر خواب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یکی از آمینو اسید های بسیار موثر و ضروری برای بدن تریپتوفان است که از طریق رژیم غذایی وارد بدن میشود که برای تبدیل شدن به سروتونین وارد مغز انسان می شود.سروتونین در غده پینه آل به هورمون ملاتونین که القاء کننده خواب است، تبدیل می‌شود. پروتئین‌های غنی از تریپتوفان مانند لاکتالبومین سبب افزایش غلظت سروتونین در مغز و در نتیجه القاء خواب می‌گردند. یک سری از مواد غذایی وجود دارند که به طور طبیعی سرشار از هورمون ملاتونین هستند مواد غذایی مانند شیر، مغزها، دانه‌ها و برگ‌های گیاهان که فرآیند به خواب رفتن را سرعت می بخشد.

 اختلالات خواب چه ارتباطی با کمبود ویتامین ها دارد

این امکان وجود دارد که برخی اختلالات خواب رابطه مستقیم با کمبود انواع ویتامین B داشته باشد. به طور مثال ویتامین B12 در ترشح ملاتونین و ویتامین‌های B3 و B6 در ساخت سروتونین نقش دارند. از طرفی ماده معدنی منیزیم با تأثیر بر نورون‌های گابا، ترشح ملاتونین از غده پینه آل را تقویت می‌کند.

با توجه به نتایج تحقیقات و مطالعات به دست آمده استفاده از برخی میوه ها احتمال بهبود یافتن برخی مشکلات خواب را بالا میبرد. برای مثال در طی آزمایشات افرادی که به مدت دو هفته روزانه دو لیوان آب آلبالو استفاده کردند شدت بی خوابی شان به صورت چشمگیری کاهش یافت. میوه هایی مانند گیلاس و آلبالو حاوی مقدار زیادی ملاتونین و فیتونوترینت هستند و با داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی توانایی آن را دارند که کیفیت خواب را بسیار بالا ببرند.

میوه ای مانند کیوی نیز یک منبع خوب ویتامین‌های C، E و فولات است که می‌تواند در برابر آسیب حاصل از رادیکال‌های آزاد از بدن محافظت نماید و با داشتن مقدار زیاد سروتونین سبب القای خواب گردد. در میان گیاهان نیز گیاه بابونه در داشتن یک خواب بهتر بسیار موثر است.

درشت مغذی‌های موثر بر خواب

تا به امروز اطلاعات دقیقی در مورد نحوه تاثیر گذاری درشت مغذی ها مانند کربوهیدرات، چربی و پروتئین رژیمی بر مشکل بی خوابی در دست نیست و مطالعات دقیقی انجام نشده است. اما با تمام این اوصاف بسیاری از محققان مشاهده کرده اند که افرادی که رژیم غذایی شان سرشار از کربوهیدرات است شروع خواب خوبی دارند اما خواب عمیقی را تجربه نمی کنند. ساخت ملاتونین با افزایش سطوح مغزی تریپتوفان القاء می‌شود. برای عبور تریپتوفان از سد خونی- مغزی به داخل مغز، نسبت تریپتوفان به دیگر آمینو اسیدهای خنثی بزرگ در گردش خون، نقش تعیین کننده‌ای دارد. یک رژیم غذایی پر کربوهیدرات با افزایش نسبت فوق، انتقال تریپتوفان به داخل مغز را تسهیل می‌نماید و به این ترتیب باعث القای خواب می‌شود.

یکی از منابع عالی آنتی اکسیدان و فولات برخی میوه ها و سبزیجات تازه هستند که توانایی آن را دارند تا آسیبهای حاصل از استرس اکسیداتیو و فشارهای روانی را به بسیار کاهش داده و آرامش را برای افراد به ارمغان بیاورد. 

در برخی مطالعات نیز ذکر شده که رژیم های غذایی با پروتئین بالا، ارتباط مستقیم با کاهش علائم بی خوابی دارد افرادی که در رژیم غذایی روزانه خود از غذاهایی مانند گوشت قرمز، گوشت ماکیان، ماهی، تخم مرغ و محصولات لبنی استفاده می‌کنند، کمتر دچار بی خوابی می‌شوند. امکان دارد علت این موضوع وجود مقادیر بالای تریپتوفان در منابع پروتئینی است.

همچنین ویتامین B12 به مقدار زیاد در منابع پروتئینی حیوانی وجود دارد و قادر است با تقویت گیرنده‌ها در مغز، موجب ترشح ملاتونین و القای خواب گردد.

ماهی‌های چرب نیز منابع خوب اسیدهای چرب امگا-3 و ویتامین دی هستند که تاثیرات مثبتی بر کیفیت خواب افراد می‌گذارند.

با توجه به همه موارد گفته شده استفاده زیادی از اسید های چرب اشباع که در روغن‌های جامد، لبنیات پر چرب و گوشت قرمز یافت می‌شود، امکان داشتن خواب عمیق را کاهش میدهد. در نتیجه کاهش مصرف این مواد غذایی برای داشتن خواب بهتر توصیه میشود.

غیر از عوض کردن رژیم غذایی روزانه برای داشتن خواب بهتر موارد دیگری از جمله استفاده از کالای خواب مناسب نیز میتواند به شما برای خواب بهتر کمک کند. خرید تشک طبی جدید و متناسب با شرایط جسمانی شما میتواند در این راستا کمک حال شما باشد محصولات تشک رویا و تشک خوشخواب با داشتن ضمانت نامه های طولانی مدت گزینه های مناسبی برای تهیه تشک طبی میباشند.

 

5 ستاره و جایزه post

" دسته های این مقاله"

" تگ های این مقاله"

" نظرات در خانه تشک "

از نگاه خودت و با علم و تجربه خودت مقاله رو با نظر و تحلیل کامل کن ...

تاثیر کمبود برخی ویتامین ها بر خواب

از بازرگانی سینا کالای خواب بخر به بهترین قیمت و کیفیت با اقساط بدون بهره، ارسال رایگان، قابلیت تعویض و مرجوع کردن !!!

Toshak online

اقساط بدون بهره

ارسال رایگان و ویژه

امکان تعویض

تضمین کیفیت

تضمین قیمت